2014. június 3.

it's time for india!

vaka-vaka-ééé! helókák!
jelentem, a monszun megérkezett bengaluruba. értsd: 35 fok napközben, légnyomás, 1000%-os páratartalom (mindenhol! az utcán, a szobában, a mindenhol) aztán csimbummcirkusz. leesik úgy 10 centi eső, tocsognak az utcák, rohangalának a tehenyek... istenség! végre megértettem, hogy miért 30 centi magasra kell lépni a járdára.
ami a tehenykéket meg a kutyuskákat illeti, egy idő után már föl se kapod a fejed. lehet, hogy csak a fáradtság miatt... a szaghoz is hozzá lehet szokni, a szeméthez is. oszt lehet, hogy csak én vagyok igénytelen disznaj. azért az megemlíteném, hogy a szemét nagy részét valami oknál fogva "ottfelejtett" papucsok, ételmaradékok és döglött varnyúk teszik ki. amit a tehenykék és a kutyuskák is előszeretettel fogyasztanak. nem ragozom... útközben nem meglepő, ha egy hippermodernnek számító vasbeton épület kézi erővel készül, bambusz álláson gyerekek és asszonyok cipelik az építkezési anyagot. a férfiak európai ruhában járnak és a parfümüket kilométerekre érezni, a nők meg hagyományos öltözékben közlekednek. mindenhol. szépségesek.
az új szálloda (merthogy időközben ez is becsúszott) nagyságrendekkel jobb és profibb, mint az eredeti volt. és a reggeli is összehasonlíthatatlanul más. nem, nem lettem hisztis, de az ötödik héten, amikor a nagy "jajdejóhogytalálkoztunk" köröket letudod, egyedül vagy egy kicsinkót, úgyhogy jólesik, ha nem kell vendégként magyarázkodnod, miért kapd meg azt, amiért fizettél.
najó, leírom: mennék mán házoá. szép ez itt meg jó is, meg biztos sosenemfelejtemel, de azért az otthon az otthon, a család család, a barátok barátok. ez meg biznic.
ma este iddogálás a program meg indiai kaja. a többiről később. üdvözlések! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése