2011. szeptember 14.

örkény egyperces, ebéd húszperces

újabb taggal bővült a "hogyan főzzünk semmiből rögtön ebédet" társulat. sajna a frigó felső része megint csak üresen tátong, úgyhogy marad a fagy. lám-lám: ugyan szép darab, fagyos húsok csücsülnek egymás mellett a fiókokban, de ebből rögtönebéd nem készülhet. van itt lefagyasztva húsleves - ettől valami laktatóbbra gondoltam. keresés folytatódik. óóó! a gondos nagymama! igen-igen, reszelt tök bekaprozva. szeretünknagyi!
a tököt úgy ahogy van fagyosan lábosba dobjuk, egy kis vizet öntünk alá, hogy a pára kiolvassza a tökcsíkokat; só, bors. mikor már felolvadt, megkeverjük, hadd puhuljon (nem tart soká, pár perc), aztán jöhetnek a végmozzanatok: tejfölt keverünk bele, egy kis őrölt paprika, két fokhagymát nyomunk bele, némi ömlesztett sajt (a beles fajtábul) és jöhet a botmixer: krémes, nincs rajta rántás, mégis sűrű, ergó laktató. megszórjuk apróra vágott sndilinggel, elzárjuk a tüzet, otthagyjuk.
biciklire pattanunk, elsuhanunk a boltba, gyöngyöző homlokkal kérünk 2-3 szál virslit, hazafele úton nem esszük meg nyersen, bármennyire is éhesek vagyunk, otthon felkarikázzuk és hirtelen megpörgetjük a teflonyon.

voalá!

kábé semmeddig se tart, kábé szinte ingyen van, kábé paleolit-kompatibilis. étvágy, dejákpénztárcák!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése