
nagy volt az éhség, az idő kevés. így a mélyhűtőről lemondtam. viszont a hűtőben ott csücsült két duci padlizsán: úgy két ökölnyi darabja - ergo nem óriás, így fel kell turbózni. lássunk hozzá. 4 vastagabb szelet szalonnát pörcösre pirítok, kikapom a szalonnát és rádobok fonnyadni egy kockákra vágott közepes fej vöröshagymát. közben a félbevágott padlizsánok belit kivakargatom, csanak készül, négy darab. a kikapartat a hagymára dobom, hadd fonnyadjon. persze sózom, borsozom. közben lereszelek egy közepes fej karalábét a nagylikún és azt is az edénybe dobom. a balkonon tépek pár szál rozmaringot, beletépkedem és meghintem szerecsendióval. eddig kábé jó, de én a pikánsra esküszöm: kerül bele két kiskanál iccsanyám chilli krémjéből. rotyogtat, kóstol, lájkol. mielőtt a padlizsáncsanakokba kanalásznám a maglajszt, belekeverek úgy tíz dekányi reszelt füstölt sajtot. tűzálló tál, alufólia, 200 fok, fél óra. isten!
ps: gondoltam vacsora és mai ebéd. egy csanak maradt csak, a többit a vendégek fincsizve-lájkolták. étvágy!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése