2009. november 9.

voksolj, szavazz, válassz, dönts

"Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers."

így van ez velünk is. választunk, aztán viseljük a következményeit. két nagy problémát látok ebben: az olyanokat akik nem MERNEK választani, meg az olyanokat, akik LUSTÁK választani.

nem merek: nem vállalom a felelősséget, a rizikót, a visszhangokat, hogy mit gondolnak majd mások, meg hogy biztos ez volt-e a helyes döntés. ilyen és ehhez hasonló érzéseket látok a dolgok mögött. összeszedni az erőt és eldönteni, nagy dolog. a döntés helyességét évek múltan kritizálni viszont egyrészt teljesen felesleges, másrészt teljesen megalapozatlan. egy jóbarátom teóriája szerint: a döntés, amit egykor meghoztál biztosan helyes volt, hiszen akkori legjobb belátásod szerint döntöttél. így évek múltján azon tűnődni, hogy "mi lett volna, ha..." teljes ostobaság és felesleges. na persze ne tessék azt hinni, hogy én most marha okos lettem és sosem jut eszembe. dehogynem. de talán ha ezt is kiírom magamból, egyszerűbb lesz tudatosítani mindezt.

a lusták alias kényelmesek: na ez a legrosszabb lehetőség. mert minden döntésnek tétje van. ha nem te döntesz, majd döntenek helyetted. így, választások idején jó lenne fejünkbe vésni. sajnálatot érzek, unom, de ugyanakkor a lehető leginkább bosszant az, amikor a "mész szavazni" kérdésre az a költői kérdés a válasz "minek?". nemrég egy görög kolléganőmmel beszélgettem, aki teljes meggyőződéssel beszélt a választásokról és azok fontosságáról, nem jogként, hanem kötelességként állítva be a dolgot, rámutatva a tényre, hogy ezért a jogért generációk harcoltak és haltak meg. azzal, hogy nem élsz vele, őseid tetteit vonod kérdőre, s egyszersmind kiállítod saját magad butasági bizonyítványát.

én ott leszek. ugyan még mindig nem vagyok kellőképp felkészülve, de szombat még odébb van. választani fogok, s talán most először az érzelmi és értelmi szempontok legalább ugyanannyit nyomnak a latba.

rajtam, ne múljon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése