hátakkor csurgatnék nyálat megint. merthogy hörpintek este kóreai barbecue volt a progi ideát a kínai megapoliszban. hotpotstílű a cucc, megint likakat vágnak a méregdrága márványasztalba, csakhogy itt főzőlap helyett izzó faszén fölött rácson készül a zaba. tyerekeeek! megincsak isteni. a húst ikkenvékonyra nyesik, hogy gyorsan elkészüljön - a pác hasonlít a mi falunapos pecsenyénk pácához, de jóval visszafogottabb fűszerezésű. íme, ízelítő...
ilyenek a likak...
itt izzik a faszén...
oszt meg ilyen a husi...
mivel dalian kikötőváros, természetesen a kagyló sem hiányozhat. hogy ménemette senki, mikor öklömnyi húscafatok vártak pirulásra? nem is értem :D
érdekes mód a személyzet nem nagyon kedveli, ha magad pörgeted a cafatokat a parázs fölött, pedig hát ez a koncepció lényege. ollóval szétnyiszerálják a húst (merthogy pálcikával kell enni ezt is) és mikor kész a szélére teszik, no ekkor lehet aratni. íme:
hozzá mindenféle tengeri fűféle meg egy itt nagyon popurell savanyított káposzta (inkább ecetes) rengeteg csilivel...
oszt desszertnek meg "valami". a nevére nem emlékszem, de az íze... isteni! nagyon olajos, de a közepén lévő lila izé marhafinom - épphogyédes...
mindezt leöntjük némi - a mi burcsákunkhoz hasonlítható - erjedésben lévő rizslével, oszt, hogy ezt is kipróbáljuk, irány egy kínai dizsi. ízelítőnek egy kép, az élményekről majd később:
amit még mindenképp megemlítenék, az a hihetetlenül drága és semmi alkoholos befolyáltságot nem okozó budweiser, amitől még a kínai sör is nagyságrendekkel jobb.
hazaérkezés ideje 4 óra. másnapossági tünetek: zéró! mondtamén, hogy ez az importsör semmi az európai gyomornak.
most irány dógozni, készülni a jövő heti őrületre. búcsúzóul egy turistás üdvözlet:
csókok és ölelések! kambej!
En ott tutilefogynek :-P de bódogúsz :-D akkorjouvan :-*
VálaszTörlés