2012. január 22.

pogeccs dü pepe

az úgy volt, hogy ma sikeresen két tantárgyból viszgázom. ebből egy jött össze, s hogy sikeresen-e, az még kérdés. lekopogva - kopp, kopp, kopp - a megérzések jók. s ha ez tényleg így lennők, akkor nyári szemeszter,  hírájkam!
az úgy volt, hogy ma a "sietek haza" helyett ismét 5ig toltam a koffeint és hallgattam azt, amit más tévében lát (mindenféle halugomba nélkül).
az úgy volt, hogy ma este borozunk, s ha borozunk, bor kell, s ha bor kell, bor kell. a hypert szívből (teljesből) gyűlölöm, de mégiscsak becsúszott a két flaskó, s ha már borozunk, rágcsálunk is: gyorspogeccs!
az úgy volt, hogy gyorspogeccs lesz, de nem lehetett, mert a tejfölt, a minden helyzetet és ételt megmentő tejfölt elfelejtettem. de volt töpörtyű meg liszt is, karácsonyról félig rothadt élesztő. úgyhogy tepertőspogeccs!
az úgy volt, hogy anyám azt mondta a jó tepertőshöz: fél kiló liszt, 3 deka élesztő, 1 deci TEJFÖL, 2-3 evőkanál bor, 35 deka darált tepertő, 15 deka vaj, só. DE: tejföl nem volt, a vaj meg a kiflire való, úgyhogy...
az úgy volt, hogy pogeccset sütünk kipróbált recept alapján. de kémiai múltunk által vezérelve a tejfölt helyettesíteni kell. akkor lássuk csak, mi is a tejföl: savas (legalábbis savanyú), zsíros, tejes. úgyhogy tejföl híján a 3-5 kanál borból kicsivel több, a 15 deka vajból kicsivel több és a tejet meg nemcsak felfuttatáshoz vetjük a gombáknak elibe. vaj helyett (istenbocsássameg) margarin.
s a végeredmény: <3 bigláv.

borhoz, meg máshoz is isteny. ha apám holnap nem könnyezi meg, akkor... akkor... úgy lesz. ennyi! a pogeccs pogeccs. bonapötít!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése