2015. december 23.

Hájas - ahogy Icc készíti

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 30 dkg háj, 1 db tojás, 1 tojássárgája, 1 kanál rum, 2 dkg porcukor, 1 kávéskanál ecet, só, 20 dkg szilvalekvár.

A megdarált hájat a liszt egyharmadával összegyúrjuk és hűtőszekrénybe rakjuk. A maradék lisztet és a többi hozzávalót összedolgozzuk annyi vízzel, hogy rétestészta keménységű tésztát kapjunk. Kinyújtjuk és megkenjünk a háj negyedével, behajtjuk és fél órát pihentetjük. A hajtogatás-kenést még háromszor elvégezzük, majd az utolsó pihentetés után fél centi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk és minden négyzetbe szilvalekvárt töltünk. Tetejét tojással megkenjük és forró sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése