2010. augusztus 12.

paleo-vacsora-csata

és amikor azt hinnénk, hogy minden összedől, jön egy újabb sparhelt-party, ami mindent helyretesz.

nemrég kaptam némi vadhúst. hogy mi volt szegény, ma napig nem tudjuk. nagy valószínűséggel muflont tálaltam néhány órája. az elkészítés módja egyértelmű volt már az elején: ennek pácban a helye. ott is végezte négy egész napig. s mi volt a pácban? vörösbor, babérlevél, boróka, egészbors, majoránna, répa, petrezselyem, zeller, egy szösszenetnyi mustár. tálbavele, összekever, letakar és négy napig visszavonul. ma elővesz, megsóz, hőálló kőtálba kerül és röpke öt óra leforgása alatt, alufólia esernyővel védve omlósra sül.
s mivel paleo-meghívást tettem, a köret is annak jegyében készül. ugyebár a vadhoz a jó kis krumplisfánk dukál, de vykkend tanácsára kioldódott a gordiuszi csomó. barack és áfonyalekvár. helyett: nektarin és szilvalekvár. barackot nem kaptunk, a nektarin megtette. áfonya frissen még drága, befőttben cukros, így szilva lett a beugró. cikkekre vágni, fazékba vele. fél óra alatt pépes lekvár kacsingat, ami édes is savanyú is. isteni!

egy kis pezsgő, kávé, cigi az erkélyen és mosoly az arcon.

főzni igenis jó! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése